Meng 2 el citroensap met zout, peper, 3 el olijfolie en 2 el fijngesneden peterselie.
Roer hier 400-500 gr in reepjes gesneden verse zalmfilet door en laat dit circa 2 uur in de koelkast intrekken.
Laat de zalm daarna uitlekken. Meng 2-3 el fijngesneden bieslook met 2 kleine appels in blokjes. Bestrijk 8 vellen ontdooid diepvries-filodeeg (24x24 cm) met gesmolten boter. Vouw de vellen dubbel, verdeel het appelmengsel over het deeg en leg hierop de zalm. Rol het deeg om de vulling, vouw daarbij de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de rolletjes met de gesmolten boter en bak ze in 12-16 min lichtbruin en krokant in een voorverwarmde oven (180 graden) op een bakpapier beklede bakplaat.
Serveer ze met een saus van 1 dl crème fraîche, 1 el geraspte mierikswortel, 1-2 el fijngesneden dille en wat zout en peper.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |