Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Krokante strudels met zalm en appel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voordat de zalm in de pakketjes gaat, wordt hij eerst gemarineerd.
2 el citroensap
zout en peper
3 el olijfolie
2 el fijngesneden peterselie
400-500 verse zalmfilet
2-3 el fijngesneden bieslook
2 kleine appels
diep vries-filodeeg (24x24)
gesmolten boter
bakpapier
1 dl crème fraîche
1 el geraspte mierikswortel
1-2 el fijngesneden dille

Bereiden

Meng 2 el citroensap met zout, peper, 3 el olijfolie en 2 el fijngesneden peterselie.
Roer hier 400-500 gr in reepjes gesneden verse zalmfilet door en laat dit circa 2 uur in de koelkast intrekken.
Laat de zalm daarna uitlekken. Meng 2-3 el fijngesneden bieslook met 2 kleine appels in blokjes. Bestrijk 8 vellen ontdooid diepvries-filodeeg (24x24 cm) met gesmolten boter. Vouw de vellen dubbel, verdeel het appelmengsel over het deeg en leg hierop de zalm. Rol het deeg om de vulling, vouw daarbij de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de rolletjes met de gesmolten boter en bak ze in 12-16 min lichtbruin en krokant in een voorverwarmde oven (180 graden) op een bakpapier beklede bakplaat.
Serveer ze met een saus van 1 dl crème fraîche, 1 el geraspte mierikswortel, 1-2 el fijngesneden dille en wat zout en peper.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Catalaanse visstoofpot
Vismoten op z‘n Spaans
Forel verpakt in folie
Kruidige tonijnschotel
Gamba's op Chinese groenten met gembersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes